Actief, buiten, beleven!

Geschiedenis

De IJsselgroep is opgericht in 1993 in het kader van het zogenaamde witte vlekken plan, waarbij nieuwe scoutinggroepen werden opgericht in wijken waar deze nog niet aanwezig waren.

In de beginjaren draait de IJsselgroep in wijkcentra bij gebrek aan een eigen clubhuis. De groep begint met een klein aantal speltakken met voornamelijk ouders als leiding. Na verloop van tijd groeit de IJsselgroep en in 2000 wordt een eigen clubhuis gebouwd in het Park Ittersumerbroek.

Naarmate de groep langer bestaat ontstaat er steeds meer een eigen identiteit en eigen tradities. De jaarlijkse startdag, groepskampen en oliebollendisco zijn hoogtepunten in ieder seizoen.

Zoals veel scoutinggroepen is de IJsselgroep ook maatschappelijk betrokken. Zo werden er in de beginjaren regelmatig asielzoekersdagen georganiseerd, waarbij asielkinderen een leuke dag aangeboden krijgen.

Doordat de groep steeds groter wordt is ook uitbreiding van het clubhuis nodig en in de loop van de jaren wordt er aan twee kanten een stuk bijgebouwd.

In 2003 krijgt de IJsselgroep twee speltakken voor Scouts met een beperking, de IJsvogels. Deze bijzondere doelgroep krijgt bij de IJsselgroep een warm welkom en laat zien dat ook kinderen met een beperking het spel van Scouting kunnen beleven. Helaas zijn door gebrek aan leiding deze twee speltakken gedwongen om in 2009 te stoppen.

Op dit moment is de IJsselgroep een bloeiende vereniging met zo’n 125 leden en 40 vrijwilligers. Acht speltakken draaien iedere week met veel plezier het spel van Scouting.