Actief, buiten, beleven!

Plusscouts (23+)

Wij zijn de Plusscouts van Scouting de IJsselgroep.

Lijkt het jou ook wat om bij Plusscouts te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor toffe dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

Volwassenen die vallen onder ‘de plusscoutsleeftijd’  zijn minstens 23 jaar oud. Dus leiding en Roverscouts die te oud zijn geworden, maar toch af en toe wat voor de IJsselgroep willen doen, mensen uit het bestuur,  de buitenkring, oud-leden of gewoon van buitenaf: iedereen is welkom!

Wanneer en waar?

Op zaterdagavond hebben de Plusscouts opkomst van 20.00- ?? uur, maar dan één keer in de maand. De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de leden zelf doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

De Plusscouts draaien volledig zelfstandig hun opkomsten. Elk lid organiseert wel eens een opkomst, dit gaat allemaal in goed overleg en om de beurt. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd die buiten de deur worden gehouden. Solexrijden, whiskyproeverijen, karten, Keltische avond en een avondje oud-Hollandse spelen zijn slechts een paar voorbeelden van de afgelopen opkomsten. Of gewoon een gezellig samenzijn onder het genot van sterke verhalen en een drankje.

Kampen

Bij Scouting horen natuurlijk kampen, daarom gaan de Plusscouts ook wel eens op kamp. De Plusscouts spreken onderling altijd af wanneer zo’n kamp plaatsvindt. Het kamp is heel gemoedelijk ingedeeld: iedereen kan doen wat hij wil en omdat de leeftijd in het algemeen iets hoger ligt, wordt ook het hele gezin meegenomen. Het is vergelijkbaar met een familieweekend, qua sfeer, qua indeling en qua locatie.

Spelvisie Roverscouts

De opkomsten en programma’s zijn geheel vrijblijvend. Wanneer iemand een activiteit wil organiseren geeft hij/zij dat aan bij de rest. Mensen die mee willen doen kunnen zich opgeven. De kosten worden per keer verdeeld onder de deelnemers. Dit betekent ook dat de Plusscouts die niet als vrijwilliger aan de IJsselgroep verbonden zijn als contributie slechts het lidmaatschap van Scouting Nederland hoeven te betalen. Voor mensen die als vrijwilliger actief zijn wordt dit door de groep gedaan.

Het Scoutsmotto is: Samen verkennen, samen plezier maken!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Plusscouts van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje kijken?