Actief, buiten, beleven!

Wij zijn de bevers van Scouting de IJsselgroep.

Lijkt het jou ook wat om bij bevers te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor leuke dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

De bevers zijn de jongste speltak van Scouting Nederland. Het is een gemende speltak met jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. Zodra uw kind bijna vijf wordt is hij of zij welkom bij de bevers. Wanneer kinderen aan het begin van het seizoen/schooljaar 7 jaar zijn en minimaal in groep 4 zitten zullen zij doorstromen naar de volgende speltak: de welpen. Voor meer informatie hierover kun je op een van de welpen zaterdag, vrijdag of woensdag pagina’s kijken.

Wanneer en waar?

Op zaterdag hebben de Bevers opkomst van 10.00-12.00 uur. De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de ouders doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

Om een paar voorbeelden te noemen: een stoere speurtocht lopen, broodjes bakken boven het kampvuur, knutselen en kliederen, koekjes bakken, hutten bouwen, naar het bos, verkleden, vlaggenroof, ren-en-tik spelletjes en nog heel veel meer! Een paar keer per jaar hebben we een bijzondere opkomst dan gaan we bijvoorbeeld met de trein naar een speelbos of een dagje naar een grote speel- en kinderboerderij. Zodra het mooi weer is zijn we meestal buiten te vinden, want buiten spelen is natuurlijk veel leuker dan binnen spelen. Ook hebben wij een aantal keer per jaar een gezamenlijke opkomst met de hele IJsselgroep van jong tot oud.

Op kamp

Bij Scouting horen natuurlijk kampen dus ook de bevers gaan met z’n allen op kamp. Bevers zijn vaak nog niet gewend aan het logeren met leeftijdgenootjes, daarom wordt dit gedurende het seizoen langzaam opgebouwd. De bevers hebben minimaal twee keer per seizoen een weekendkamp. Tijdens het eerste weekendkamp in december blijven de bevers een nachtje slapen in ons eigen clubhuis. Het eerste weekendkamp noemen we het ‘logeerweekend’. Het tweede weekendkamp is rond maart/april de bevers blijven dan twee nachtjes slapen in ons eigen clubhuis. Als afsluiting van het seizoen gaan we op zomerkamp. We gaan dan drie nachtjes slapen in een clubhuis van een andere scoutinggroep of een kampeerboerderij in de buurt. Het zomerkamp is altijd in de eerste week van de zomervakantie van de basisscholen. Tijdens alle kampen is er altijd een leuk thema waar alle activiteiten aangekoppeld worden. Te denken valt aan een piraten-, indianen-, ridder- of 1001-nachtkamp

Dorp Hotsjietonia

Natuurlijk kunnen we nog een beetje met de fantasie van de kinderen spelen. We volgen dan ook het themaverhaal wat door Scouting Nederland is ontwikkeld voor bevers. Het dorp Hotsjietonia biedt veel mogelijkheden voor uitdagende scoutingactiviteiten die de bevers samen met het kind Stuiter beleven.

Naast Stuiter wonen er nog tien figuren in het dorp deze komen in koppels terug in de verhalen. De figuren hebben allemaal een duidelijk karakter en zijn menselijk. Elke figuur heeft zijn of haar favoriete spellen en activiteiten om te doen. Een ander herkenbaar element in het thema is dat het zich afspeelt in een realistische wereld, duidelijk verzonnen maar dicht genoeg bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. Af en toe willen deze figuren nog wel eens een kijkje komen nemen tijdens de opkomsten.

Het Bevermotto is: Samen spelen, samen doen!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Bevers van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje meespelen?