Actief, buiten, beleven!

Welpen vrijdag (7-11)

Wij zijn de Welpen vrijdag van Scouting de IJsselgroep.

Lijkt het jou ook wat om bij Welpen te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor leuke dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

Kinderen die vallen onder ‘de welpenleeftijd’  zijn minstens 7 jaar oud. Zijn ze aan het begin van het seizoen/schooljaar 11 jaar en zitten ze in groep 8? Dan gaan ze door naar de volgende speltak: de Scouts. Voor meer informatie hierover kun je op hun deel van de website kijken.

Wanneer en waar?

Op vrijdag hebben de Welpen opkomst van 18.00-20.00 uur. De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de ouders doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

Om een paar voorbeelden te noemen: een stoere speurtocht lopen, eigen kampvuur maken, primitief koken, kanoën, stormbaan bouwen en ‘bestormen’ en één keer per jaar een vieze opkomst! En nog zo veel andere dingen! Kom maar eens kijken, dan kom je er vanzelf achter! Een aantal keer per jaar hebben we een gezamenlijke activiteit of opkomst met de hele groep.

Kampen

Bij Scouting horen natuurlijk kampen, daarom gaan we ook met de Welpen op kamp. Rond oktober/november hebben we altijd een (hulp-)gidsenkamp. Dit kamp is, de naam zegt het al, alleen bestemd voor gidsen en hulpgidsen.Tijdens dit weekend doen we extra stoere scoutingdingen. Zo slapen we in een blokhut in het bos zonder stroom, leren we houthakken en lopen we ’s avonds in het donker een tocht.
In maart/april is er: het weekendkamp. Tijdens dit weekend gaan de Welpen een weekend lang bij een andere scoutinggroep in de buurt op kamp. Ditmaal gaan alle Welpen mee en doen we de stoere scoutingdingen nog eens goed over.
Het seizoen sluiten we af met een gaaf zomerkamp van vier nachten! We gaan dan naar een clubhuis van een andere scoutinggroep in de buurt. Alle kampen worden altijd in een thema gehesen. Bijvoorbeeld piraten, cowboy, Asterix & Obelix en nog veel meer.

De Jungle

De Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. De groep is verdeeld in vier kleine groepjes genaamd: nesten. Elke week zitten de kinderen in hetzelfde nest en moeten ze met elkaar samenwerken. Binnen het nest wordt er door de leiding een gids en een hulpgids aangewezen, doorgaans zijn dit de oudste welpen van het nest. Zij nemen het voortouw binnen hun nest en hebben wat meer verantwoordelijkheden binnen het Junglespel.

Het Welpenmotto is: Samen doen, samen leren!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Welpen van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje kijken