Actief, buiten, beleven!

Roverscouts (18-23)

Wij zijn de Roverscouts van Scouting de IJsselgroep.

Lijkt het jou ook wat om bij Roverscouts te komen? (Roverscouts worden overigens ook wel Stam genoemd.)
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor toffe dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

Jongeren die vallen onder ‘de roverscoutsleeftijd’ zijn minstens 18 jaar oud. Zijn ze aan het begin van het seizoen/schooljaar 22 jaar en worden ze in de loop van het seizoen 23? Dan gaan ze door naar de volgende speltak: de Plusscouts. Voor meer informatie hierover kun je op hun deel van de website kijken.

Wanneer en waar?

Op vrijdagavond hebben de Roverscouts opkomst van 21.00-23.00 uur. De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de leden zelf doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

De Roverscouts draaien volledig zelfstandig hun opkomsten. Zij hebben ook hun eigen bestuur en bepalen volledig zelf wat ze doen en hoe ze het doen binnen de normen van de IJsselgroep. Zo bouwen ze wel eens een sauna of een barbecueboot. Kom maar eens kijken, dan kom je er vanzelf achter! Een aantal keer per jaar hebben we een gezamenlijke activiteit of opkomst met de hele groep. De Roverscouts zijn doorgaans zelf ook leiding bij een jongere speltak en ondersteunen op zulke momenten hun leidingteam.

Kampen

Bij Scouting horen natuurlijk kampen, daarom gaan de Roverscouts ook op kamp. In het begin van het seizoen worden de nieuwe leden geïnstalleerd tijdens het installatieweekend. Dit is een traditie bij de Roverscouts en ook dit kamp is altijd in thema. Na het kamp zijn alle nieuwe leden officieel lid van de Roverscouts. Uiteraard is het voor de te installeren leden een uitdaging om aan dit kamp deel te nemen.  In de zomervakantie gaan de Roverscouts graag op kamp. Tsjechie, Denemarken en NICES (internationaal kamp in Weert) zijn bestemmingen die aangedaan worden. Ook dit kamp organiseren de leden helemaal zelf.

Spelvisie Roverscouts

De Roverscouts hebben hun eigen bestuur, waarvan de voorzitter deelneemt in de algemene vergaderingen van de IJsselgroep. Als achterban hebben de Roverscouts nog wel een adviseur binnen de groep, mochten ze raad nodig hebben, kunnen ze de adviseur vragen om mee te denken. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de Explorers hebt doorgemaakt.

Het Scoutsmotto is: Samen verkennen, samen plezier maken!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Roverscouts van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje kijken?