Actief, buiten, beleven!

Spelend leren

Spelvisie SCOUTS

Scouting is veel meer dan activiteiten doen in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter de inhoud van de opkomsten, verwoord in de spelvisie SCOUTS. De spelvisie geeft aan waar Scouting inhoudelijk voor staat en laat zien dat er meer achter het Scoutingspel zit dan je in eerste instantie zou denken.

De spelvisie bestaat uit zes elementen die allemaal ergens voor staan.

Samen

Dit element staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.

Code

Dit element staat voor de normen en waarden (de ‘spelregels’), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

Outdoor

Dit element staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

Uitdaging

Dit element staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Team

Dit element staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

Spel

Staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen)