Actief, buiten, beleven!

Explorers (15-18)

Wij zijn de Explorers van Scouting de IJsselgroep.

Lijkt het jou ook wat om bij Explorers te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor leuke dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

De Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar oud.

Wanneer en waar?

Op vrijdag hebben de Explorers opkomst van 20.00-22.00 uur, met een uitloop tot 23.00 om nog even gezellig na te babbelen. De opkomsten vinden meestal plaats in en rondom ons eigen clubhuis. Af en toe maken we ook wel eens een leuk uitstapje, dit wordt dan tijdig via de mail of het programmaoverzicht aan de explorers doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

Om een paar voorbeelden te noemen: een tokkelbaan bouwen, een film maken, een eigen zolder aankleden en onderhouden (inclusief bar!), eigen verzonnen spelen doen, levend Scotland Yard, een dropping voor de begeleiding maken en een eigen sauna bouwen! En nog zo veel andere dingen! Kom maar eens kijken, dan kom je er vanzelf achter! Een aantal keer per jaar hebben we een gezamenlijke activiteit of opkomst met de hele groep.

Kampen

Bij Scouting horen natuurlijk kampen, daarom gaan we ook met de Explorers op kamp. Ergens in het jaar, in overleg met de explorers, organiseert de begeleiding de 24 uur van…., dit is een competitief kamp waar uiteindelijk een winnaar uitkomt . Dit kamp duurt, de naam zegt het al, 24 uur en is altijd een verrassing. Er is een totempaal waar je naam op vereeuwigd wordt, wanneer jij als winnaar uit de 24 uur van…. komt!
Het seizoen sluiten we af met een gaaf zomerkamp van zeven nachten! We gaan dan naar het buitenland en de explorers bepalen in principe zelf waar ze heengaan en wat er gaat gebeuren tijdens dit kamp. Omdat het buitenland verder is en ook mede om die reden duurder, voeren de Explorers gedurende het jaar acties om geld te verdienen voor hun activiteiten op het kamp. Veel terugkomende activiteiten op het zomerkamp zijn: mountainbiken, forest rope adventure, kanoën en abseilen/klimmen.

Spelvisie Explorers

Explorers bedenken hun eigen programma’s en gaan op kamp naar het buitenland.  Het jaarlijkse zomerkamp organiseren ze natuurlijk ook zelf. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. De begeleiding doet actief mee in het door de Explorers opgestelde programma en helpt om het tot een succes te brengen. De Explorers hebben hun eigen bestuur: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en iemand die de financiële acties coördineert.

Het Scoutsmotto is: Samen verkennen, samen plezier maken!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Explorer van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje kijken?