Actief, buiten, beleven!

Welpen (7-11)

Wij zijn de Welpen van Scouting de IJsselgroep

Lijkt het jou ook wat om bij Welpen te komen?
Lees dan maar snel verder! Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien wat voor leuke dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten.

Leeftijd

Kinderen die vallen onder ‘de Welpenleeftijd’ zijn minstens 7 jaar oud. Als ze aan het begin van het schooljaar 11 jaar zijn, vliegen ze over naar de Scouts. Voor meer informatie over de Scouts, kun je hier op hun eigen pagina van de website kijken.

Wanneer en waar?

We hebben binnen de IJsselgroep verschillende Welpen speltakken. Deze draaien op:

Vrijdagavond van 18:00 tot en met 20:00

Zaterdagochtend van 10:00 tot en met 12:00

De opkomsten vinden plaats op ons clubhuis, aan de IJsselcentraleweg 35 A

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

Om een paar voorbeelden te noemen: een stoere speurtocht lopen, eigen kampvuur maken, primitief koken, kanoën, stormbaan bouwen, een vieze opkomst en nog veel meer andere leuke dingen! Een aantal keer per jaar hebben we een gezamenlijke activiteit of opkomst met de hele groep. Kom maar eens kijken!

Kampen

Bij Scouting hoort het er natuurlijk bij om op kamp te gaan. Daarom hebben we verdeeld over het jaar verschillende kampen gepland. Het seizoen sluiten we af met een gaaf zomerkamp van vier nachten! We gaan dan naar een clubhuis van een andere Scoutinggroep in de buurt. Vaak heeft het kamp een leuk thema bijvoorbeeld: piraten, cowboy’s en indianen, Asterix & Obelix en nog veel meer.

De Jungle

De Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. De groep is verdeeld in vier kleine groepjes genaamd: nesten. Elke week zitten de kinderen in hetzelfde nest en moeten ze met elkaar samenwerken. Binnen het nest wordt er door de leiding een gids en een hulpgids aangewezen, doorgaans zijn dit de oudste welpen van het nest. Zij nemen het voortouw binnen hun nest en hebben wat meer verantwoordelijkheden binnen het Junglespel.

Het Welpenmotto is: Samen doen, samen leren!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de Welpen van de IJsselgroep.
Dus kom je ook een keertje kijken